Background
item5 jaarlater
jaarlater

43 jaar later!!!!

jaarlater
item5
  1. Egmond-Binnen 22-02-1964
item5
jaarlater
item5
TommyGuns3

The Tommy Guns :

Joep Deutekom drums

Hubert Kuiper gitaar/zang

Gerard Burgering gitaar/zang

Henk Haanraads gitaar/zang

TheTommyGuns2019

En ziehier: 50 jaar later!!!!!

Still Alive & Kicking

TommyGuns1
TommyGuns2
GerardBurgering220264cut
TommygunsVisite2
RepertoireTommyguns
GerardBurgering220264cut

The Tommy Guns: links Gerard Burgering

GerardBurgering220264cut
GerardBurgering220264cut

Hier rechts onze repertoirelijst en handtekeningen van de bandleden. Daarboven mijn schoolagenda 1963/64 met daarop ons "visitekaartje".

The Dandies-(1965)

Gerard Burgering

Herman Neijens

Peter Haanraads

DandiesOaseklein13

Schoolfeest in "De Oase" in Alkmaar

DandiesOase3klein3
DandiesOaseklein23

Met The Dandies mochten we al 'n beetje ruiken aan The Beatles en The Stones. Cliff en Elvis waren nog wel in beeld, maar......'t lange haar begon te groeien.

DandiesBillyOase1
DandiesBillyOase2

Foto's van 'n optreden op 'n feest in "De Keizerskroon" in Alkmaar op 23 april 1966. Gerard Burgering maakte plaats voor Jos Verhagen. Die had 'n echte basgitaar en zo werd het steeds echter. (Foto's: K.P. Vreeken)

DandiesBillyOase4
DandiesBillyOase3
DandiesBillyOase6
DandiesBillyOase5a

MOB? (Engels: gespuis) (Ned. : Muziek Ons Brood?) 1966

In het beruchte "Koffiehuis " aan de Laat in Alkmaar, waar alle hippies in die tijd elkaar ontmoetten, sprak ik Bonne Zigtema (rechts onderaan). Hij zei dat ie kon zingen. Heeft ie ook wel bewezen, want hij zingt nu nog. Repeteren deden we in huize Haanraads: gewoon in de woonkamer. Tafel en stoelen aan de kant. Drumstel en drie heuse WEM versterkers en rammen maar: Gloria van Them etc.

Klaus Vreeken was onze manager, maar emigreerde naar Canada. Sinds 'n paar weken heeft ie mij gevonden via internet en van hem kwam via de mail de tweede bandfoto (rechts)met afscheidshandtekeningen plus foto van z'n afscheidsfeestje. Gaaf hoor, dat internet. Wordt vervolgd!

BeatgroupMOBKlaus
MOBBandfotogesn
RepMOB2klein
RepMOB1klein
RepMob3klein

In September 1966 werd ik sologitarist bij SQ66. 'n Band die al aardig aan de weg timmerde en veel optredens had. Heb er 'n jaar bij gespeeld en deed aldus ervaring op voor de toekomst.Vier nummers staan tegenwoordig op 'n CDvanaf 'n BasF-bandje opgenomen door Bavo Dekker in de repetitieruimte in Ouddorp. September 1967 verliet ik de groep.

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a

Henk Haanraads

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a

Frans Meinicke

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a

Fred van Son

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a

Peter van Son

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a

Ruud Bakker

SQ66bandfoto1a
SQ66bandfoto1a
SQ66PeterenHenk SQ66Dakfoto
SQ66TaverneHenk

1966

De Rustende Jager in Heiloo

Optreden voor eigen risico. Aan het eind van de avond allemaal Fl 2,50 en met gang naar Alkmaar om croquetten te eten bij snackbar "De Boer" op het Scharloo. De rest van het geld ging op aan huur apparatuur en andere onkosten.

SQ66Advertentie1
Rustende

In Schagen was de groep "Clus" al enige tijd actief en ik kwam er op 16 september 1967 bij. Muziek van Jimi Hendrix, the Cream en John Mayall & the bluesbreakers denderde uit onze luidsprekers. Er zijn repetitie-opnames en dit is de enige foto die in de Schager Courant heeft gestaan. 1Januari 1968 werd de naam veranderd in "The Sinckapace Galliard" : titel van 'n klassiek gitaarstuk. 19 november 1968 verliet Jaap Bart de groep. 20 november was de groep ter ziele en stapte ik over naar de band van Ivo Niehe.

ClusIgeszsite
ClusIgeszsite

"Clus"

ClusIgeszsite
ClusIgeszsite

Henk Haanraads

Peter Smit

Gerard Borst

Jaap Bart

Ivo & the Furies 20-11-1968 tot 01-03-1969

Henk op 6- snarige Vox

Ivo Niehe

In hun studententijd hadden Herman Schiering (Bassguitar), Hans (?) (Drums) en Ivo Niehe (Farfisa-orgel) 'n band,waarin Bert van den Brink saxofoon en dwarsfluit speelde. Met Bert oefende ik de solfege-oefeningen voor het conservatorium en via hem kwam ik bij the Furies. Duurde echter maar kort, want per 1 maart stapten Bert en Ivo over naar The Whiskers, waarmee ze met Linda van Dijk "The Morning Dew" op de plaat zetten. Niet getreurd want "The Little Stars" hadden 'n advertentie geplaatst en zochten 'n nieuwe sologitarist.

Ivo
Ivo1

Atlantis in Krommenie

Marshall versterker plus speakerbox!!

Omdat er eindelijk geld verdient werd, durfde ik op afbetaling wel 'n Marshall te kopen: 4233,36 gulden.

Daar heb ik 'n heel tijdje voor moeten spelen!!

Herman

Hans

Aankoopnota Marshall versterker plus box

Ivo2 marshall

Bert

The Little Stars

Little
HPIM0871

5 Juli 2007:

Ad Schouten wordt 70 jaar en zodoende ontmoetten we elkaar weer even.

Links Cor Strijbis en rechts dus Ad Schouten

img766

Tortilla was 'n groep uit Bergen met de broertjes den Tex, die eigen composities speelden. The Lau verliet de groep en ik kwam in zijn plaats en mocht aldus mijn kunsten vertonen op de LP, die we bij Bovema in de studio opnamen. De single: "Ev'ry angel comes from nowhere" deed helaas niets en met 'n handjevol optredens in anderhalf jaar tijd en wisseling van bassist Willem Schoone naar Jaap van der Sluijs was de groep gedoemd om 'n stille dood te sterven.De LP "Little Heroes" is toch nog wel 'n collectorsitem geworden. Verliet de band begin 1972 en speelde vanaf toen als oproepkracht bij Trio Cees Erkamp

TortillaWillem
tortilla900mj1

De L.P. "Little Heroes"

Gerard Groothuis

Jan Piet den Tex

Henk Haanraads

Willem Schoone

Emile den Tex

Tortilla

De L.P. "Little Heroes"

'n LP vol met eigen stukken van Jan-Piet en Emile den Tex.

Opgenomen in Heemstede bij Bovema met als producent John Schuursma, die forure maakte bij Rob Hoeke's Rhythm & Bluesgroep in de zestiger jaren.Trots als ik was, mocht ik daar m'n steentje aan bijdragen en deed aldus m'n eerste echte studio-ervaring op. In "Ev'ry Angel comes from nowhere" kwam m'n aangeschafte Marshall versterker prachtig tot z'n recht met de gitaarsolo.

Jaap van der Sluijs

Trio Cees Erkamp met Peter Kerver als zanger/drummer. Repeteren deden we niet.Je speelde mee op gehoor en aldus leerde je 'n miljoen "foxtrotjes" ,waar Cees 'n meester in was.Deze foto's zijn genomen op 'n schip."Reisje op de Rijn".Avontuurlijke klussen!! Ondertussen geslaagd voor klassiek gitaar en werd leraar gitaar op de Haarlemmermeer-Muziekschool met 130 leerlingen per week.Bij Spanjaard in Alkmaar, kwam ik Ian Boelens tegen en we besloten om 'n band, onder de naam "Shane" te beginnen met eigen composities. Gerard Borst was bereid om te komen drummen. We zitten dan in het jaar 1973

Trio

1972/73

Trio1

Het beroemde "Teisco"orgeltje van Cees had geen stekker aan het netsnoer: Cees stopte de kale draadjes altijd samen met de stekker van 'n ander apparaat in het stopcontact. Dat scheelde weer 'n dubbelstekker.

Ondertussen deed ik veel ervaring op en dat bleek later ook weer van pas te komen in het speel-circuit van "Shoreline"

Trio2

"Shane" 1973/1974 (Heavy Rock) eigen composities

( DVD "Shane in Castricum") Powertrio

PosterShane
Shanelive
Shanelive
IanBoelens ShaneHenk
GerardBorst

Ian Boelens

Henk Haanraads

Gerard Borst ( Ex-Kraaijeveld)

Shoreline 01-01-1975 tot oktober 1991

dit kun je vinden onder knopje Shoreline (zie bovenaan)

•HOME• Shorel OneButton •Music• TwoButton •Paint• ThreeButton •Krant• FourButton FiveButton